FAQ – vaše najčastejšie otázky

FAQ – vaše najčastejšie otázky

Môžem si do vášho centra prísť zacvičiť sám?

Naše centrum neponúka možnosť zacvičiť si bez dozoru ako bežné fitko. Záleží nám na vašom komforte,
a preto chceme aby ste mali na cvičenie dostatok miesta aj príjemnú atmosféru nepreplneného fitness centra.

Je vaša posilňovňa prispôsobená na funkčný tréning? (functional training)

Na tréning máme k dispozícii množstvo voľných závaží a pomôcok na cvičenia funkčného charatkeru namiesto strojov a veľkú plochu s rozlohou 600m2, na ktorej je možné zaradiť aj bežecké atletické cvičenia.

Robíte aj rehabilitácie a tréningy po zranení a po operácii?

Áno. Pri pooperačných stavoch, ale aj pri bežných bolestiach z preťaženia sú správne zvolené silové cvičenia vždy nevyhnutné a efektívne. Najprv zistíme v akej fáze hojenia je zranený sval, šlacha alebo kĺb a následne určíme vhodný postup zaťažovania pri momentálnom stave.

Aký typ tréningov cvičia klienti vo vašom tréningovom centre?

Tréningový plán je vždy zostavený tak, aby ste precvičili celé telo. Cvičenia sú zamerané na spevnenie tela, zlepšenie sily, strečing a mobilitu pre zlepšenie flexibility a nechýba ani “kardio” formou rôznych metód.  Môžete ho poznať ako “HIIT” – intervalový tréning alebo kruhový tréning na zlepšenie “kondície” (výdrže).

Môžete si vybrať:

  1. Tréning v malej skupine  4 – 9 ľudí, individuálny tréning s osobným trénerom, prípadne
  2. Tréning v súkromnej skupinke 2-5 ľudí za výhodnejšiu cenu alebo
  3. Individuálny tréning

Ako začať cvičiť po operácii kolena?

Po operácii väzov alebo mensikov v kolene je potrebné čo najskôr získať rozsah pohybu a silu. Po operácii kolena je prvoradá fyziodiagnostika, po ktorej vám náš fyzioterapeut odporučí cvičenia podľa vášho stavu a pripravenosti na rekondičný program.

Aké procedúry a techniky fyzioterapie ponúkate?

V Health & Performance Fyzio Centre prechádza každý klient dôkladnou diagnostikou tela.
Podľa individuálnej diagnostiky tela a stavu klienta zvolí náš fyzioterapeut vhodné techniky terapie ako sú mäkké techniky, flossing, bankovanie, kinezio – tejping, mobilizácie, masáže, DNS, akupunktúra (dry needling), elektroterapia, kryoterapia/terapia chladom Game ready/.

Je možné sa objednať aj na bankovanie chrbta?

Áno. Stačí sa objednať cez náš rezervačný systém. Väčšinou náš terapeut určí vhodnú metódu, ale je možné požiadať aj o bankovanie chrbta samostatne.

Mám bolesti krčnej chrbtice a s ňou spojené časté migrény, viete mi pomôcť?

V prípade krčnej chrbtice vám odporúčame fyziodiagnostiku, na základe ktorej vyhodnotíme, či je pre vás momentálne cvičenie vhodné.
Máme skúsenosť s prípadmi, keď pravidelné cvičenie výrazne alebo úplne odstránili migrény.

Zostavujete jedálniček na mieru pre klientov?

Zo skúseností vieme, že jedálniček napísaný v tabuľke alebo na papieri nefunguje, a preto budú naši výživoví špecialisti spoločne pracovať najmä na postupnej zmene návykov, aby sa správne zloženie stravy na tanieri a zdravý jedálniček pre vás stali bežnou rutinou. Povzbudzujeme klientov k dlhodobej zmene životného štýlu a pomáhame im nastaviť si svoj ideálny stravovací plán bez diéty a bez hladovania.

Ak klienti chcú vedieť čo konkrétne majú jesť, dávame im na výber viac možností, aby neboli obmedzení iba tým, čo majú predpísané v jedálničku.

Majú v rámci IHSC hráči aj hokejové tréningy na ľade?

Áno, každý hokejový camp obsahuje aj tréningy na ľad. Väčšinou je tréning na ľade súčasťou dvojfázového tréningu (ľad + gym).